5 tips til sunde morgenmad opskrifter

Der kan være mange gode måder at starte dagen på, og en af dem er i hvert fald at starte med et solidt måltid mad. Er du ikke til de helt tunge morgenmåltider, eller vil du gerne gøre noget godt for din krop, kan du lave din morgenmad ud fra sunde morgenmad opskrifter. Vi har her samlet 5 gode og sunde morgenmad opskrifter, der er lige til at gå til.

1. Omelet med røget laks

Æg og laks er en himmelsk kombination, og i denne opskrift er de to ingredienser blevet forenet i en simpel omelet, der kan laves ganske hurtigt, og som i øvrigt smager lækkert. Brug gerne en laks af god kvalitet for at løfte opskriften, for så er du sikker på, at smagen sidder lige i skabet. Er du glad for sunde morgenmad opskrifter, der også kan komme på tallerkenen i et snuptag, så er denne opskrift lige noget for dig.

Find den hos I FORM her

2. Bananpandekager

Endnu en af de sunde morgenmad opskrifter, der skal tilberedes på panden. Her får du opskriften på, hvordan du laver pandekager uden hverken mel eller sukker, men de bliver stadig søde og fluffy og er perfekte til morgenbordet i weekenden – eller på en kedelig hverdag. Emma Martiny, der har lavet opskriften, anbefaler at servere pandekagerne med peanutbutter, bananer og mørk chokolade.

Du kan finde opskriften her

3. Powersmoothie

Flere sunde morgenmad opskrifter er nemme at have med på farten, og er du typen, der har travlt om morgenen i hverdagen, så er denne opskrift perfekt til dig. Du skal nemlig blot smide ingredienserne i en blender, og så har du en nem og velsmagende morgenmad, der er sund og som du kan tage med dig på vej på arbejde. Du kan gøre morgenmaden endnu nemmere ved at pakke frugt, isterninger og urter på forhånd i poser i fryseren, så de passer med en portion – og så skal du kun måle skyr og juice af, inden din morgenmad er klar.

Find opskriften hos I FORM her

4. Chiagrød med skyr og hindbær

Hvis du godt kan lide masser af frugter og superfoods, så er denne chiagrød lige noget for dig. Selve grøden skal laves aftenen i forvejen, og så skal du blot ordne frugt, nødder og skyr om morgenen for at have tilberedt en af de lækreste sunde morgenmad opskrifter. Du kan selv skifte ud i frugten som du har lyst til, hvis du er mere til noget andet frugt, end det opskriften kræver.

Opskriften er lavet af Cathrine Yoga og findes her

5. Havregryn

Faktisk behøver du ikke skulle handle alle mulige eksotiske ingredienser ind for at lave sunde morgenmad opskrifter, for en af de sundeste af dem er nemlig lavet af få ingredienser, som langt de fleste familier har stående i køkkenskabet. Du kan nemlig bare lave havregryn til morgenmad, da disse lækre gryn består næsten udelukkende af fuldkorn. Er du ikke overbevist, kan du her læse 10 gode grunde til at spise havregryn til morgenmad.