Bliv sundere med svømning

Svømning – ja, det man gør med sine børn og familie. På badeferie sydpå eller i en svømmehal på Sjælland. Men at svømme er faktisk en ekstremt velfungerende sport for kroppen. Den kan udøves af alle aldre, børn som gamle. Der findes rigtig mange fordele ved at kaste sig i vandet, og svømme kroppen varm. Derfor sætter vi fokus på det at dyrke svømning for at få en sundere hver dag.

Den generelle idé

Har du lidt for meget på sidebenene, og er målet at tabe en masse kalorier. Så skal man overveje at tage svømning til sig på det kraftigste. Her får man en motionsform der er billigt, men også ofte meget forfriskende. Der er virkelig mange muligheder om du er et naturmenneske, eller har det helt fint med at plaske rundt i en pool indendørs. Uanset hvad, så kast dig ud i det. Prøv crawl, prøv butterfly, prøv brystsvømning. Der er mange ting du kan prøve! De forskellige former, kan hver deres ting. Der er nogle der er hårdere end andre, men du bruger forskellige muskelgrupper. Tag på udgik efter et par gode svømmebriller, måske en badehætte til at tage den værste modstand fra håret. Frem med de gamle badebukser, den gamle badedragt, eller køb noget af de nye toptunede gear.

Konditionstræning

Svømning er en sport hvor du virkelig ikke sparer på kræfterne. Giver man den gas bruger man stort set alle muskler i kroppen. Ben, arme osv. Det store antal muskler du bruger, det større vil dit ilt indtag blive, da deres behov deraf bliver større. Din ilt kapacitet vil derfor efter tid forøges, da din iltindtagning bliver langt mere effektiv. Dvs. at dinkonditions forbedres. Hvem ønsker ikke det. Uanset hvor du har planlagt din svømmetur, skan vi godt blive enige om at det er en virkelig god måde at øge din generelle sundhed i kroppen på mindst bekostning. Hvis man er en rigtig viking, er der altid mulighed for at investere i en våddragt, og svømme i de danske farvande. På med en maske og afsted i det kolde vand.

Hyg med familien

Ofte så er ungerne lidt til den dovne side, svære at hive op for den bløde sofa, og uden nogen lyst til at dyrke motion. Derimod findes der rigtig mange vandhunde! Børn elsker rigtig tit vand, og derfor er det også en virkelig god mulighed for at dyrke en sport. Alle svømmehaller har hold til både mindre men også større børn hvor man kan deltage. Er man mere til hygge med familien, kan man altid besøge dem kun med hensigt at lege, eller investere i en swimmingpool til sin egen have. Så er man sikker på der dyrkes motion i hvert fald!