De 5 bedste VM-finaler nogensinde

Fodboldfans over hele verden ved, at VM er en af de mest ventede og spændende sportsbegivenheder i historien. Hvert fjerde år kæmper 32 lande fra hele verden om at få chancen for at blive kronet som mestre. Og hvert fjerde år står disse hold over for hinanden i en episk finalekamp, der afgør, hvem der vinder. Alle VM-slutrunder har været mindeværdige på hver deres måde, men her er nogle af de bedste kampe nogensinde.

Frankrig mod Brasilien (1998) 

Denne klassiske kamp mellem to fodboldgiganter var utrolig spændende og endte med en stor sejr til Frankrig. Efter at den ordinære spilletid var endt med 0-0, tog Frankrig trofæet hjem takket være et gyldent mål scoret af Emmanuel Petit i tillægstiden. Denne kamp satte også seerrekorder, da den blev en af de mest sete sportsbegivenheder i historien.

Italien mod Vesttyskland (1982) 

VM-finalen i 1982 anses af mange for at være en af de bedste kampe nogensinde og var fyldt med utrolig dramatik fra start til slut. Da både Italien og Vesttyskland stod 1-1 efter forlænget spilletid, gik kampen til straffesparkskonkurrence, hvor Italien på dramatisk vis hev en sejr hjem – og deres tredje VM-titel – i hus.

Uruguay mod Argentina (1930) 

I den allerførste VM-finale nogensinde mødte Uruguay værtsnationen Argentina på Estadio Centenario i Montevideo, Uruguay. Kampen endte 4-2 til Uruguay og markerede første gang, at et sydamerikansk hold blev kronet som verdensmestre – og de gjorde det på deres hjemmebane!  

Brasilien mod Italien (1970) 

Denne legendariske kamp bød på nogle fantastiske præstationer fra begge hold, men det var Brasiliens ikoniske trio Pelé, Jairzinho og Rivelino, der stjal showet med deres imponerende evner og kraftfulde angrebsspil. Brasilien vandt 4-1 på trods af en tidlig føring til Italien og cementerede deres plads som et af fodboldens bedste hold nogensinde.  

Tyskland mod Argentina (2014) 

Denne spændende kamp mellem to magtfulde nationer endte med at blive en af de bedste finaler nogensinde. Tyskland dominerede det meste af kampen, men Argentina formåede at holde tingene tæt, indtil Mario Gotze scorede sent i tillægstiden og gav Tyskland sin fjerde VM-titel… Denne kamp havde også en tilskuerrekord med over 74.000 tilskuere på Maracana Stadion i Rio de Janeiro!

Uanset hvilket hold du hepper på, eller hvilket land du kalder hjem, kan du ikke benægte, at disse fem kampe var nogle af de bedste VM-slutrunder nogensinde! Dramaet, spændingen, niveauet og intensiteten gør hver kamp unik i sin egen ret – men alle fem kampe havde noget særligt, der fik dem til at skille sig ud fra alle andre. Uanset om du er en indædt fodboldfan eller bare en person, der ønsker at nyde noget god sportsunderholdning, vil disse fem klassiske kampe helt sikkert holde dig fanget fra start til slut!