Derfor spiser sportsfolk generelt sund mad: 4 grunde

Du er som bekendt hvad du spiser. Sund mad er nemlig altafgørende, hvis du ønsker at både krop og sind skal kunne yde deres optimale. Og dette gælder nærmest dobbelt for sportsfolk, der netop vil udgøre selve omdrejningspunktet for denne artikel. Seriøse sportsfolk spiser nemlig typisk sund mad, og dette er såmænd ikke helt uden grund. Læs derfor videre her, hvor du præsenteres for 4 grunde til at sportsfolk vælger at skrotte den usunde mad til fordel for den sunde kost.

1. Brændstof i rugbrødsmotoren

Selvom det selvfølgelig er nødvendigt for sportsfolk at træne, så vil selv den bedste træning ikke i sig selv være tilstrækkeligt til at nå ens fulde potentiale. Der skal nemlig også den helt rigtige kost til for at dyrke sport på et seriøst niveau. Dette er de professionelle sportsfolk naturligvis også klar over. For selv den kraftigste bilmotor vil ikke bevæge sig ud af klappen, hvis der ikke kommes det rigtige brændstof i tanken – og dette eksempel kan overføres direkte til professionelle sportsfolk. Kroppens rugbrødsmotor har derfor behov for dens ”rugbrød” for i det hele taget at fungere. og dette er blot én af grundene til at sportsfolk prioriterer deres sunde diæt så højt.

2. Sund mad er lig med færre skader

Hvis du som sportsudøver gerne vil undgå at blive skadet i tide og utide, så skal du udover den korrekte opvarmning og efterfølgende strækøvelser også tage et grundigt kig på din nuværende kost. For hvis din kost ikke er tilstrækkelig sund, så vil du nemlig b.la. langt hurtigere løbe tør for energi når du træner. Og en træt krop kan faktisk ofte være den mere eller mindre direkte årsag til en lang række forskellige sportsskader. For uden den korrekte kost, så vil kroppen nemlig ikke være i stand til at reparere dens muskler og led på optimal vis. Og netop af denne grund vælger mange professionelle atleter da også at hyre en ernæringsekspert, og på denne måde forhindre de værste skader i at opstå.

3. Sundere knogler og hud

Selvom de fleste sportsfolk hovedsageligt vælger at spise sundt for at forbedre deres præstation, så er der desuden endnu en grund til at de vælger at spise sundt. Også huden og ikke mindst knoglerne har nemlig rigtigt godt af det helt rigtige brændstof, og er derfor en afgørende grund til at de professionelle sportsfolk vælger at spise sund mad. For sund mad er nemlig lig med et langt længere sportsliv, så hvorfor snyde sig selv for dette.

4. Mindre risiko for kroniske sygdomme

Som du nok kan se, så spiller sund mad en kæmpe rolle, når det kommer til vores generelle sundhed. Den bør derfor bestemt ikke springes over – og det er uanset om man f.eks. er amatør fodboldspiller eller professionel cykelrytter. Sund mad kommer nemlig med endnu en positiv fordel som permanent følgesvend. En sund kost vil nemlig formindske risikoen for at blive offer for en lang række kroniske sygdomme og lidelser, såsom f.eks. kræftsygdomme, diabetes, gigt og ikke mindst hjertekar-sygdomme.

Så få hellere byttet frituregryden ud med råkostjernet lige med det samme. Dit helbred vil nemlig takke dig for dette valg.