E bikes: En introduktion til forskellige e bike typer

E bikes er i løbet af de seneste år gået hen og blevet et ganske almindeligt syn i det danske gadebillede. En e bike er nemlig en rigtig intelligent og praktisk løsning til alle dem, der ønsker at droppe bilen men som ikke ønsker helt at droppe motionen.  Med en e bike får du nemlig det bedste fra begge verdener, hvilket da også er en af de væsentligste grunde til disse elektriske vidunderes store succes på verdensplan. Men hvilken e bike skal man så vælge. For at få svaret på dette spørgsmål vil det nok være en god idé, at gå lidt mere i dybden med de mest populære typer på markedet i dag.

1. Den klassiske e bike

Der er en god grund til at denne elcykel kaldes for klassisk, og det er ganske enkelt fordi at det er denne model man typisk vil kunne finde på vejene herhjemme. Her er der tale om en e bike, der er designet med komforten i højsædet, og er således helt perfekt til især de kortere ture i et moderat tempo. en klassisk e bike vil typisk have en lav indstigning, der gør det let at stige af og på cyklen – også hvis man skulle være pensionist.

2. Den foldbare e bike

Som navnet antyder, så er der her tale om en e bike der kan foldes sammen. Denne populære model kommer med et sporty design, og er en glimrende løsning hvis du er en af landets mange pendlere. Cyklen hverken vejer eller fylder særlig meget, og kan nemt medbringes ombord på både S-tog, Metro eller Regionaltoget. Den helt perfekte kombinationscykel – og især hvis en del af din daglige pendlertur inkluderer en tog- eller busrejse.

3. Den elektriske ladcykel

Hvis du kender Christianiacyklen, så har du nu et ganske godt billede af hvordan en e bike med lad ser ud. En el ladcykel er således gået hen og blevet et rigtigt godt alternativ til bilen i landets større byer, idet man faktisk ender med at spare en hel del penge på årsbasis ved at vælge denne e bike fremfor bilen. En el ladcykel er desuden også langt bedre for miljøet, hvilket bestemt også har medvirket til dens støt stigende popularitet hos især yngre familier i byerne.

4. MBK cyklen

Hvis du elsker mountainbikes, men måske godt kunne trænge til lidt ekstra hjælp i de hårdeste terræner, så vil en elektrisk MBK bestemt ikke være en ringe løsning. Med denne robuste elcykel vil du nemlig klare selv den mest ujævne skovsti, og samtidigt ikke udmatte dig selv unødvendigt undervejs. En helt perfekt løsning for folk med tendens til kramper, ledsmerter eller endda gigt.

5. Fat Bikes

Sidst men ikke mindst, så vil du med en Fat Bike kunne blæse og have mel i munden på samme tid. For her får du nemlig en e bike, der gør sig lige så godt i skoven som i byen. Cyklen er designet med ekstra brede hjul og dæk (deraf navnet), hvilket betyder at du får en særdeles robust cykel, der altid vil give dig en behagelig kørsel – uanset underlaget.

Se landets måske bedste udvalg af e bikes hos Boxbike.dk.