Få brugt din hakket oksekød med disse 5 opskrifter og retter

En ingrediens, som står i rigtig mange køleskabe over hele Danmark, er hakket oksekød, og nogle gange kan det være en udfordring at finde ud af at trylle noget nyt frem, når hverdagen rammer, og så ender det med spaghetti med kødsovs igen, igen. Her får du 5 opskrifter med hakket oksekød, der kan hjælpe dig med at få brugt oksekødet – og måske oven i købet prøve noget nyt.

1. Pirogger med oksekød og grøntsager

Denne opskrift kan både bruges til aftensmad og som frokost, da den er en af de opskrifter med oksekød, der er nem at have med på farten. Pirogger er små fyldte brød, og denne version er med hakket oksekød og grøntsager som gulerod, squash og løg. Derudover kan pirogger også være sjove for børnene at være med til at lave, hvis du vil have dem med i køkkenet.

Opskriften er lavet af Valdemarsro og kan findes her

2. Gammeldags hakkebøffer med bløde løg og sovs

En klassiker bliver typisk en klassiker af en grund, og sådan er det med flere opskrifter med hakket oksekød. Denne er bestemt ingen undtagelse, og en gammeldags hakkebøf med bløde løg og sovs kan virkelig være lækker, hvis den er lavet ordentligt. Med denne opskrift får du mulighed for selv at lægge kærlighed i retten, og den vil helt sikkert være et hit hos både store og små.

Du finder opskriften hos Madens Verden her

3. Moussaka

Kigger du mod Middelhavet, er der også masser af lækre opskrifter med hakket oksekød, og med denne opskrift får du en nem ret, der tilmed også er sund, og som hele familien vil kunne lide. Moussaka kan nemlig fint laves med hakket oksekød, og der er godt med grøntsager i, som bliver lidt skjult, da der også er en lækker ostesovs i retten. Retten tager lidt tid at lave, men det handler mest om, at den skal stå i ovnen i et stykke tid.

Opskriften er fra DR, og den kan findes her

4. Chili con carne

Nu skal vi et smut til Mellemamerika, hvor der er masser af opskrifter med hakket oksekød for eksempel i det mexicanske køkken. En lækker ret, der også er god til de kolde og mørke vinteraftner, er chili con carne, der kan varme hele kroppen indefra med de mange krydderier og særligt mængden af chili, gør denne opskrift god til at varme dig op. Retten kan serveres med creme fraiche og tortilla chips.

Denne opskrift er fra Madens Verden og findes her

5. Italienske kødboller med tomatsovs

Der kunne nævnes mange flere spændende og lækre opskrifter med hakket oksekød, men den sidste på denne liste bliver en italiensk én af slagsen – nemlig italienske kødboller, der serveres med en lækker tomatsovs. Denne ret er god til hverdagsaftnerne, der er godt med krydderier i, og så adskiller den sig alligevel lidt fra den klassiske spaghetti med kødsovs.

Du får opskriften fra Maria Vestergaard her