Få inspiration til din næste sunde dessert opskrift

Desserter kan være virkelig lækre, men de kan også være enormt usunde. Hvis du har en hang til desserter lidt for ofte, og de også tit bliver af den usunde slags, kan det være, at du har lyst til at udskifte nogle af de klassiske desserter med sunde dessert opskrifter, og derfor giver vi dig her nogle bud på hvilke sunde dessert opskrifter, du skal lave som de næste.

Kokostoppe

Kokostoppe er en klassiker, og derfor findes der også mange opskrifter på, hvordan du laver disse små lækkerbiskner. Men der er ikke så mange sunde dessert opskrifter på kokostoppe. Vi har dog fundet en til dig her, der kan få munden til at løbe i vand, og som også smager fantastisk, når du sætter tænderne i den. Opskriften er helt uden sukker, så du behøver ikke have dårlig samvittighed over tilsat sukker, når du byder dig selv på en friskbagt kokostop.

Find opskriften hos Alt.dk her

Whoopie pies med creme

Whoopie pies er ikke normalt noget, du forbinder med sunde dessert opskrifter, men her får du altså en lækker opskrift på whoopie pies, der er et sundere alternativ til de klassiske sandwichkager. Kender du ikke whoopie pies, er de helt sikkert et forsøg værd – du får to lækre, bløde kagebunde med en skøn creme imellem, og i denne opskrift får du to versioner, der helt sikkert vil være en ny favorit hos både børn og voksne.

Opskriften fra I FORM kan findes her

Mokkatrøfler

Chokolade og kaffe er en skøn kombination, og det lyder næsten for godt til at være sandt, at der findes sunde dessert opskrifter, der indeholder disse to himmelske ingredienser. Men denne opskrift fra Cathrine Yoga byder på trøfler med både chokolade og kaffe, og så er de helt uden tilsat sukker. I stedet er de lavet med dadler og banan, der giver dem sødme, så du slet ikke savner sukkeret.

Læs opskriften her

Peanutbuttersnitter

Disse lækre mundfulde har både peanutbutter og chokolade i, og det er en af de sunde dessert opskrifter, der giver nok til masser af gæster – eller bare nok til dig selv til flere dage. Opskriften tager ikke lang tid at forberede, men du skal dog have lidt tålmodighed, da den skal stå på køl for at sætte sig. Igen er sukker skiftet ud med dadler, så du kommer ikke til at mangle sødme, selvom der ikke er tilsat sukker.

Du kan finde opskriften hos Mummum her

Nektariner med mascarpone og vanilje

Skal du sammensætte en dessert på kort tid, så er der heldigvis også sunde dessert opskrifter til dig. Denne er enormt nem og tager kun lidt over 20 minutter at lave. Når du har tilberedt og blandet ingredienserne, har du en himmelsk mundfuld bestående af bagte nektariner, mascarpone, skyr og vanilje med friske bær og nødder, der helt sikkert både kan imponere familien i hverdagen eller gæsterne i weekenden.

Det er igen Alt.dk, der står for opskriften, der kan findes her