Fire gode råd til at holde sig stressfri

Spis sundt og gerne ofte

Det at spise sundt har en undervurderet indflydelse på dit humør. At spise meget fastfood med mættede kalorier har en enorm indflydelse på din energi, din fordøjelse og dit mentale helbred, det viser adskillige studier og undersøgelser. Det er langt bedre altid at have en lille snack i tasken end at gå ind på Mcdonalds på vej hjem fra arbejde bare fordi man ikke kan styre sin sult og sine fristelser. Det er derudover også super lækkert lige at have en pose friske, skrællede gulerødder i tasken som man lige kan gå til hvis man bliver snacksulten.

Tal om dine problemer

Det er næsten det vigtigste punkt på denne liste. Det er så ufatteligt vigtigt at tale om sine problemer, især når man allermest bare har lyst til at tie stille og undertrykke de tanker man går rundt med. Det er et kæmpe problem især hos mænd at de går rundt mange år med tanker der i starten blot var ganske små problemer. Det ses især i selvmordsraten hvor mænd er kraftigt overrepræsenteret. Det tal skal vi have ned! Tag derfor dette som en opfordring til at gøre dig selv som mand en tjeneste og tal med andre om det du går og tænker på. Din familie er den letteste løsning, men tendenser viser at flere og flere professionelle giver gratis rådgivning.

Dyrk sport så ofte som muligt

Sport har en bevist effekt på vores mentale og fysiske helbred. Den ene ligeså meget som den anden. Sport har den effekt på os at endorfiner bliver udløst i vores krop. Det er derfor en opfordring herfra at du kommer ud og løbe nogle ture, gerne med flere end dig selv. Det kan gøre forskellen hvis du føler du får gået for meget på arbejde i forhold til hvor mange mennesker du får set. Der er mange mænd og kvinder derude der går super meget på arbejde og får set færre og færre mennesker i deres liv. Du har sikkert oplevet dig selv eller dine forældre sige at de ikke har set nogle venner i flere måneder, det kan jeg hvert fald godt selv genkende. Vi mennesker er meget sociale dyr og visner hvis ikke vi får lov til at grine, måle os og konkurrere med andre mennesker.

Find en hobby

Ja, det er banalt at høre men giv det en chance. Folk optager hobbyer af en grund. Prøv at spørge Danmarks ti mest prominente erhvervsfolk hvad de laver i deres fritid. Fem af dem vil fortælle dig de læser meget. to af dem vil sige de dyrker sport og tre af dem vil sige de går op i mad eller yoga. Budskabet er at de allesammen tvinger sig selv til at lave noget efter arbejde.