Fitness: Derfor har fitness vundet danskernes hjerter (og tid)

Fitness har på mange måder gennemsyret alting i dagens Danmark, hvilket i det store og hele følger den samme tendens som i resten af verden. Men hvorfor er danskerne egentlig så vilde med fitness? Selvom der ikke findes et 100% entydigt svar på dette spørgsmål, så kan man dog sagtens spore et par et par væsentlige grunde til at flere og flere danskere kryber i fitnesstøjet, og ikke har de store problemer med at afsætte den nødvendige tid til at komme i form.

1. Bedre generel sundhed

En af de absolut vigtigste årsager til at fitness er så populært herhjemme er naturligvis, at folk i de seneste to årtier er blevet langt mere bevidste om den vigtige forbindelse mellem motion og deres generelle velbefindende. Det er jo nemlig ingen hemmelighed, at motion kommer med en lang række helbredsmæssige fordele med i handlen, såsom:

  • Bedre humør
  • Mere energi
  • Bedre søvnmønstre
  • Større udholdenhed

Udover dette, så kommer du først og fremmest i form når du dyrker fitness, hvilket rigtigt mange andre danskere selvfølgelig godt kan se den store værdi i.

2. Bedre udseende

Folks udseende er naturligvis også en anden væsentlig grund til at fitness i disse år vinder nyt terræn herhjemme. Hvis du regelmæssigt dyrker fitness, så vil du jo nemlig komme i bedre form, og hvis du kan undgå at tage turen forbi McDonalds på vejen hjem fra motionscentret, så vil dette lynhurtigt kunne ses på din krop udseende. Man vil jo nemlig udvikle muskler og ikke mindst give kroppen en helt anden toning, der ganske enkelt bare ser flottere ud end hvis du sprang din fitness over. Desuden elsker danskerne også resultater man kan tage og føle på, og dette er jo lige præcis det man får når man dyrker motion. og netop af denne grund har de fleste fitness folk ingen problemer med at afsætte en god portion af deres tid til at dyrke motion i b.la. motionscentret.

3. De sociale medier

En ofte overset grund til at fitness vinder så meget frem i Danmark har indirekte noget at gøre med de allestedsnærværende sociale medier. På især Instagram bombarderes man jo netop med den ene fitness gud eller gudinde, der med deres perfekte udseende fungerer som en slags platonisk idealkrop for rigtigt mange danskere. Dette er naturligvis ikke entydigt en god ting, idet der ofte præsenteres urealistiske kropsidealer til især yngre mennesker, der sjældent ville kunne efterleves. Hvis man dog skulle tage de lidt mere positive briller på, så kan de mange fitness profiler på de sociale midler måske også fungere som motivation til andre om selv at bruge den nødvendige tid på selv at opnå den perfekte fitness krop.

Konklusion

De 3 ovenstående grunde er nok de mest almindelige bevæggrunde til at fitness er blevet så populært i Danmark. Sidst men ikke mindst er der ofte også en hel del sociale grunde til at folk i dag dyrker fitness. For fitness betyder jo nemlig også samvær med andre – uanset om det er i motionscentret eller på løbeturen med løbeklubben i skoven.