Fodbold kost: Sådan spiser en fodboldspiller

Har du nogensinde undret dig over, hvordan en fodboldspiller kan have så meget energi i kroppen, at han kan være aktiv under en hel kamp? Det er klart, at det kræver træning og motion for at kunne dyrke sport på så højt et niveau. Men vidste du, at det faktisk også har en hel del at gøre med kosten?

At være en dygtig fodboldspiller handler nemlig ikke kun om at træne og have en høj kondinationsevne – selvom dette helt sikkert har stor betydning. Uden den rigtige kost, er det svært at have energi og overskud i kroppen til at være aktiv under en hel træning.

Hvordan spiser en fodboldspiller? Læs med, og bliv klogere på fodbold kost.

En sund basekost, som giver alle de vigtige næringsstoffer, vitaminer og mineraler

Som alle andre mennesker, har fodboldspillere også brug for en basekost, som indeholder alle de vigtige næringsstoffer, vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for. Seriøse fodboldudøvere har derfor brug for at spise en sund og varierende kost, som indeholder protein, sundt fedt, vigtige fibre og selvfølgelig også kulhydrat.

Professionelle fodboldspillere har ofte tilknyttet en kostvejleder eller diætist, som hjælper dem med at planlægge deres kost, så den lever op til de behov, fodboldspillerne har. I samarbejde med diætisten får fodboldspillerne tilrettelagt en kostplan, som skaber de bedste rammer for at kunne præstere på fodboldbanen.

Fodbold kost: Fyr op for kulhydraterne

Fodbold er en sportsgren, som kræver et stort lager af energi i kroppen. For at sikre sig at kunne præstere bedst muligt, må en fodboldspiller derfor sikre sig at spise godt med kulhydrater før kamp. Det skyldes, at kulhydrat er lettere for kroppen hurtigt at omdanne til energi end for eksempel fedt og proteiner.

Når det så er sagt, er det vigtigt at påregne den tid, som det tager for kroppen at adskille kulhydrat, fedt og proteiner i et måltid fra hinanden. Denne proces betyder, at det ofte lige før kampstart er mere optimalt at indtage de såkaldte hurtige kulhydrater – de er nemlig hurtigere for kroppen at optage lige før en kamp.

Før kamp: Hurtige kulhydrater er fodbold kost

Hvad skal du så spise lige før kamp, så du kan være helt klar til at yde dit bedste på banen? Hurtige kulhydrater er svaret. Lige før kampstart har din krop ikke tid til at omdanne langsomme kulhydrater til energi, og du bør derfor på dette vigtige tidspunkt ikke kaste dig over en omgang Pasta Carbonara. I stedet er det bedre at du drikker en energidrik eller spiser en energibar.

Energidrikke, energibarer eller måske en energigel er på dette kritiske tidspunkt det, som du bør spise. Disse fødevarer er specielt designet til at øge din ydeevne, og hjælpe dig med at få mest muligt ud af din krops energi.

Når du spiser sundt og varieret, og får den rette form for kulhydrat, spiser du fodbold kost. Spis som en fodboldspiller, og oplev hvordan den rette kost kan gøre en stor forskel for din ydeevne på fodboldbanen!