Forstærk dit sind

Gør dig selv til en ustoppelig maskine

Har du nogensinde set robocop? Eller har du nogensinde været tryllebundet af darth vader? Eller måske været bange for the terminator? Hvis du kan nikke ja til nogen af ovenstående maskiner er det bl.a. fordi du også har set noget menneskeligt i dem. Du har kunne se din far eller sågar dig selv i dem hvorfor de var endnu mere uhyggelige. Til sidst i filmen går seerne også sympati med dem fordi de overkommer deres maskinhed og bliver mere menneskelige igen. Du skal kunne se dig selv gøre det modsatte. Du skal blive en mental soldat. En mental maskine, der ikke lader sig påvirke af andres negative kommentarer og ikke lader sig stoppe af udfordringer. Næste gang du synes noget er hårdt, eller nogen taler hårdt til dig i en særlig situation, så spørg dig selv hvad de tre personer/maskiner havde gjort i den situation. Havde de bukket under for presset? Havde de bedt det hele om at ende fordi det ville være det nemmeste? Havde de sagt nej til at udslette alle dem der var imod dem og måtte stå i deres vej til deres mål? Svaret er endegyldigt nej. Det samme skal være din mentalitet. Når din chef er nedladende så fortæller du ham/hende det. Når dit marathon virker for langt og du er ved at give op, så fortsætter du.

Hold dig selv i gang

Der er en amerikansk talemåde der er ganske passende til denne overskrift: if you don’t use it, you lose it. Det er deres måde at sige hvis du ikke benytter din krop, hvis ikke du sørger for at holde dig selv skarp og igang, så vil du til sidst miste til evne til at bruge kroppen. Menneskets krop er en kniv. En kniv der hele tiden skal holdes skarp for at kunne bruges optimalt. Jo, kniven har godt af hviledage for at kunne holde længere i det lange løb. Men hvis den ligger stille for længe vil den samle støv og blive rusten. Når først der er gået gravrust i metallet så kommer det aldrig af igen og kniven har mistet sin styrke. Ligeså skal du som mand eller kvinde blive ved med at dyrke din krop. Bliv ved med at spille tennis, fodbold, løbeture eller hvad det end var du engang gjorde for at holde dig selv i gang. “Nej jeg tror ikke jeg har tid til det længere”, er ikke en valid undskyldning. Hvert Fald ikke i dag.

Bliv din egen største fan

Alle dygtige psykoterapeuter siger i dag at vi skal være vores egne største fans. Roger Federer, Ronaldo og Messi var aldrig blevet dygtige sportsudøvere med tusindvis af fans hvis de ikke først og fremmest var deres egen største fan. Hvordan skal man kunne elske andre hvis ikke man kan elske sig selv? Det er et spørgsmål du kan tænke lidt over næste gang du føler dig nede. Hiv dig selv ud af hullet.