Gør det ondt, når du dyrker sport? Din krop sender dig vigtige signaler

Sport er herligt. Der findes ikke ret meget andet, der virkeligt kan gøre en glad, som sport. Hvis man så oven i købet har en sport, som man har lidt succes med, ja så er alt bare skønt.

Når man virkelig nyder sin sport, kan det godt være svært at sætte begrænsninger på. Sport og motion er jo sundt, så jo mere sport og motion du dyrker, jo sundere er du vel. Men, sådan hænger det ikke helt sammen. Sport og motion er sundt, men absolut ikke i overdrevet grad. Kan du mærke din krop, alt for meget, i form af smerte, efter sport eller motion, så er det vigtigt at du lytter til din krop.

Løb er en populær form for motion

Løb er blevet mere og mere populært gennem de sidste mange år. Det er en nem sport, som relativ hurtigt giver fine resultater. Den kræver ikke faste tider, eller steder og du kan tage sporten med dig overalt. Den kræver heller ikke meget udstyr, i modsætning til rigtig mange andre sportsgrene. Det er dog ikke en helt harmløs sport. Mange oplever smerter i knæ og ankler.

Her finder du hjælp til at styrke dine ankler. Lyt til din krop. Giv den pauser. frem for alt, lad være med bare at løbe videre.

Gymnastik er godt for alle

Gymnastik er mange ting. Det er alt lige fra koordineret træning på hold, til de øvelser du laver derhjemme, på stuegulvet. Gymnastik i passende mængder er godt for alle mennesker, men gør det ondt, så er det muligvis ikke den rigtige form for gymnastik. Fysioterapi kan hjælpe ved smerter. Læs mere om hvordan fysioteripi kan hjælpe dig med dine smerter.

Hold dig i form hele livet – uden smerter

Sport og motion er godt, hvis du finder balancen. Det med balancen er det vigtigste. Fordi sport kan være så givende og opløftende, kan det være svært at sætte de nødvendige begrænsninger.

Sport der bliver overdrevet er aldrig sundt. Smerterne er signalet til dig om at du er kommet til at overdrive. Smerterne betyder ikke at du skal stoppe helt op og bare sætte dig i sofaen. Smerterne er signal om at du skal tjekke balancen. Du skal finde tilbage til det niveau hvor sporten er sund, og hvor den på ingen måde overbelaster din krop. Sport og smerte er ikke to sider af samme mønt. Kun hvis du gør det forkert.