Hakket oksekød retter: 3 forslag til mad med oksekød

Intet kunne være mere almindeligt end hakket oksekød. Hakket oksekød kan nemlig bruges til et væld af lækre opskrifter. Her er blot 3 af vores favoritter.

1. Billige kødboller

Disse kødboller er simpelthen guld værd, og så smager de ikke bare utroligt godt, men du får dig samtidigt også et rigtigt billigt måltid.

Kødbollerne

  • 750 gram hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 deciliter rasp eller mel
  • 1 finthakket løg
  • 1 teskefuld karry
  • 1 spiseskefuld hakket persille
  • 1 knivspids salt og peber

Sovsen

  • ½ deciliter vand
  • ½ deciliter tomatsauce
  • 2 spiseskefulde hvidvinseddike
  • ½ deciliter brunt sukker
  • 3 teskefulde Worcestershiresauce
  • 2 spiseskefulde mango chutney

Sådan gør du

  • Kødbollerne: rør hakket oksekød, æg, rasp, løg, karry, persille, salt og peber godt sammen i en stor skål. Form blandingen til små kødboller med en spiseske, og placer kødbollerne i et ovnfast fad, hvorefter de bages ved 180 grader i 25-30 minutter.
  • Sovsen: Bland samtlige ingredienser i en gryde, der bringes i kog indtil sukkeret opløses.
  • Afslut med at hælde sovsen over kødbollerne, hvorefter de sættes tilbage i ovnen og bages i yderligere 15-20 minutter.

2. Lækker chili con carne

Chilli con carne er endnu et godt bud på en fremragende opskrift med hakket oksekød. Perfekt til et lækkert hverdagsmåltid.

Ingredienser

  • 1 spiseskefuld olivenolie
  • 1 hakket løg
  • 1 stang selleri i små skiver
  • 2-3 finthakkede eller knuste hvidløgsfed
  • 500 gram hakket oksekød
  • 2 teskefuld chili
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 teskefuld oregano
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spiseskefulde tomatpuré
  • 1 teskefuld brunt sukker
  • 1 spiseskefuld rødvinseddike
  • 1 dåse kidneybønner

Sådan gør du

  • Steg løg, selleri og hvidløg i varm olie i en gryde i 5 minutter.
  • Tilsæt hakket oksekød og steg indtil let brunt.
  • Tilsæt chilipulver, cayennepeber og oregano, hvorefter der omrøres i yderligere 5 minutter.
  • Tilsæt tomater, lidt vand og tomatpuré, og lad simre i ca. 30 minutter under jævnlig omrøring.
  • Afslut med at tilsætte kidneybønner, eddike, sukker, salt og peber, og lad simre i 5 minutter.

3. Nem lasagne med hakket oksekød

Med dens uimodståelige lag af hakket oksekød, frisk basilikum, bechamelsauce og pastaplader, så er denne sidste opskrift en stensikker vinder på ethvert middagsbord.

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 finthakket løg
  • 1 knust hvidløgsfed
  • 125 gram champignoner i skiver
  • 2 teskefulde finthakket frisk basilikum
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 teskefuld sukker
  • 3-4 spiseskefulde tomatpuré
  • 1 teskefuld salt
  • 5 lasagneplader
  • 1 spiseskefuld saltet smør
  • 3 spiseskefulde hvedemel
  • 4-5 deciliter mælk
  • 125 gram revet mozzarella
  • 1 spiseskefuld revet parmesanost
  • 1 knivspids muskatnød

Sådan gør du

  • Steg løg og hvidløg i olivenolie i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt hakket oksekød, champignon og basilikum.
  • Når det hakkede oksekød er brunt, så skal du tilsætte hakkede tomater, tomatpuré, sukker og salt, og lade det hele simre ved lav varme i 30 minutter.
  • Til bechamelsaucen skal du nu smelte smør i en stor gryde, og røre mel, mælk, revet ost og muskatnød i indtil der opnås en tyk konsistens.
  • Hæld nu ca. halvdelen af kødsovsen i ovnfast fad, hvorefter der tildækkes med pastaplader.
  • Fyld nu fadet med lag af kødsovs, ostesovs og pastaplader indtil du nærmer dig toppen af fadet.
  • Afslut med et sidste lag bechamelsauce.
  • Kom revet parmesanost øverst, og bag lasagnen ved 200 grader i 30-35 minutter.