Intet kunne være mere almindeligt end hakket oksekød. Hakket oksekød kan nemlig bruges til et væld af lækre opskrifter. Her er blot 3 af vores favoritter.
1. Billige kødboller
Disse kødboller er simpelthen guld værd, og så smager de ikke bare utroligt godt, men du får dig samtidigt også et rigtigt billigt måltid.
Kødbollerne
- 750 gram hakket oksekød
- 1 æg
- 1 deciliter rasp eller mel
- 1 finthakket løg
- 1 teskefuld karry
- 1 spiseskefuld hakket persille
- 1 knivspids salt og peber
Sovsen
- ½ deciliter vand
- ½ deciliter tomatsauce
- 2 spiseskefulde hvidvinseddike
- ½ deciliter brunt sukker
- 3 teskefulde Worcestershiresauce
- 2 spiseskefulde mango chutney
Sådan gør du
- Kødbollerne: rør hakket oksekød, æg, rasp, løg, karry, persille, salt og peber godt sammen i en stor skål. Form blandingen til små kødboller med en spiseske, og placer kødbollerne i et ovnfast fad, hvorefter de bages ved 180 grader i 25-30 minutter.
- Sovsen: Bland samtlige ingredienser i en gryde, der bringes i kog indtil sukkeret opløses.
- Afslut med at hælde sovsen over kødbollerne, hvorefter de sættes tilbage i ovnen og bages i yderligere 15-20 minutter.
2. Lækker chili con carne
Chilli con carne er endnu et godt bud på en fremragende opskrift med hakket oksekød. Perfekt til et lækkert hverdagsmåltid.
Ingredienser
- 1 spiseskefuld olivenolie
- 1 hakket løg
- 1 stang selleri i små skiver
- 2-3 finthakkede eller knuste hvidløgsfed
- 500 gram hakket oksekød
- 2 teskefuld chili
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 teskefuld oregano
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spiseskefulde tomatpuré
- 1 teskefuld brunt sukker
- 1 spiseskefuld rødvinseddike
- 1 dåse kidneybønner
Sådan gør du
- Steg løg, selleri og hvidløg i varm olie i en gryde i 5 minutter.
- Tilsæt hakket oksekød og steg indtil let brunt.
- Tilsæt chilipulver, cayennepeber og oregano, hvorefter der omrøres i yderligere 5 minutter.
- Tilsæt tomater, lidt vand og tomatpuré, og lad simre i ca. 30 minutter under jævnlig omrøring.
- Afslut med at tilsætte kidneybønner, eddike, sukker, salt og peber, og lad simre i 5 minutter.
3. Nem lasagne med hakket oksekød
Med dens uimodståelige lag af hakket oksekød, frisk basilikum, bechamelsauce og pastaplader, så er denne sidste opskrift en stensikker vinder på ethvert middagsbord.
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- 1 finthakket løg
- 1 knust hvidløgsfed
- 125 gram champignoner i skiver
- 2 teskefulde finthakket frisk basilikum
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 teskefuld sukker
- 3-4 spiseskefulde tomatpuré
- 1 teskefuld salt
- 5 lasagneplader
- 1 spiseskefuld saltet smør
- 3 spiseskefulde hvedemel
- 4-5 deciliter mælk
- 125 gram revet mozzarella
- 1 spiseskefuld revet parmesanost
- 1 knivspids muskatnød
Sådan gør du
- Steg løg og hvidløg i olivenolie i ca. 5 minutter.
- Tilsæt hakket oksekød, champignon og basilikum.
- Når det hakkede oksekød er brunt, så skal du tilsætte hakkede tomater, tomatpuré, sukker og salt, og lade det hele simre ved lav varme i 30 minutter.
- Til bechamelsaucen skal du nu smelte smør i en stor gryde, og røre mel, mælk, revet ost og muskatnød i indtil der opnås en tyk konsistens.
- Hæld nu ca. halvdelen af kødsovsen i ovnfast fad, hvorefter der tildækkes med pastaplader.
- Fyld nu fadet med lag af kødsovs, ostesovs og pastaplader indtil du nærmer dig toppen af fadet.
- Afslut med et sidste lag bechamelsauce.
- Kom revet parmesanost øverst, og bag lasagnen ved 200 grader i 30-35 minutter.