Hvad er de mest populære hobbyer i 2021?

Langt de fleste mennesker har en hobby i deres fritid, hvor de kan koble af og tænke på noget andet end hverdagens stress og jag. Nogle hobbyer kan være helt simple og af den slags, som langt de fleste mennesker kan sætte sig ind i, mens andre hobbyer kan være mere obskure og forbeholdt et fåtal. Er du nysgerrig på, hvad de mest populære hobbyer i 2021 er, får du svaret her.

Mange danskere går til en sport i fritiden

En af de mest populære hobbyer er faktisk bare at dyrke en form for sport. Rigtig mange danskere går til en sport eller idræt i en forening som for eksempel fodbold, håndbold, svømning eller gymnastik, men flere og flere interesserer sig også for eksempelvis fitness, crossfit og lignende. For eksempel er der mere end 1.000.000 danskere, der er medlem af et fitnesscenter, så regnes det som en hobby, kan det altså hurtigt komme på toppen af listen af mest populære hobbyer. Det hænger rigtig godt sammen med, at flere og flere danskere også vægter sundhed højt både i forhold til kost og motion.

Brætspil har fået en renæssance

Gennem de seneste år er der skudt flere brætspilscaféer op rundt omkring i Danmark, og der er da også gang i brætspilssalget hos både boghandlere, supermarkeder og lignende. Allerede inden verden blev ramt af Corona i begyndelsen af 2020 havde brætspil opnået en stigende interesse fra den danske befolkning, men under nedlukningen eksploderede salget, og derfor er det altså en af de mest populære hobbyer i Danmark lige nu. Med til denne kategori af mest populære hobbyer hører også puslespil, der kan få rigtig mange mennesker ned i gear.

Corona har sat gang i strikkeriet og andet håndarbejde

Selvom Corona helt sikkert er et ord, som langt de fleste danskere er meget trætte af at høre, så er det stadig skyld i flere ting her efter to hårde nedlukninger, men ikke alt, hvad sygdommen har ført med sig er helt skidt. For under Corona har flere danskere nemlig fået øjnene op for at fordybe sig i strik og andet håndarbejde som for eksempel hækling, broderi og lignende. Særligt strik og hækling er blandt de mest populære hobbyer nu, og de var faktisk allerede godt på vej til at blive det inden første lockdown i 2020. Strik er faktisk så populært, at der er lavet satire om, hvor meget der strikkes i de danske husholdninger.

Gaming er populært især hos de yngre generationer

Kigger vi i de yngste generationer, så er en af de mest populære hobbyer helt sikkert gaming. Mange unge – både drenge og piger – bruger en del tid foran computeren eller en konsol på spil som Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, Battlefield, Call of Duty, League of Legends, FIFA og meget andet. Og det er faktisk ikke helt forgæves, for Danmark er nemlig det land i verden, hvor der er flest konkurrencedeltagende e-sportsudøvere pr. 10.000 indbyggere.