Hvad skal på frokostbordet? 5 ideer til frokostbord

Vil du gerne diske op med et lækkert frokostbord til familien eller vennerne, men har du ingen idé om hvor du skal starte? Der findes masser af lækre retter, du kan vælge at have med på dit frokostbord, og mangler du noget inspiration, får du her 5 idéer til, hvad du kan lave af små serveringer, der kan få dine gæsters tænder til at løbe i vand.

1. Kyllingesalat med bacon

På et dansk frokostbord hører der et væld af salater til, og her taler vi selvfølgelig ikke om den grønne slags. Én af dem kan passende være en hønsesalat, der helt sikkert vil falde i god jord hos langt de fleste i selskabet. Her får du opskriften på en lækker hønsesalat, der også får den lækre røgede smag fra bacon, og som går perfekt på et stykke friskt rugbrød og toppet med en smule purløg og stegte champignoner.

Valdemarsro har lavet opskriften, der findes her

2. Cremet tunsalat

En anden salatklassiker til frokostbordet er selvfølgelig favoritten tunsalat, der er simpel at lave og som kan tilpasses på et utal af måder afhængigt af, hvad du og din familie eller dine venner synes er lækrest. Denne version fra Isabellas er med forårsløg, persille og kapers, men føler du dig eventyrlysten kan du for eksempel udskifte kapers med cornichoner eller spæde hele salaten op med den friske smag fra æbler.

Du finder opskriften her

3. Fyldte æg

På et klassisk dansk frokostbord hører der også æg til, men det behøver hverken være de almindelige hårdkogte æg eller den velkendte æggesalat. Du kan også prøve fyldte æg af, eller som de også kaldes: ”deviled eggs”. De kan laves på mange forskellige måder, og mange af dem involverer en lidt stærkere form for fyld, end der er i disse fra Maden i mit liv, der ikke bruger mange stærke krydderier i denne opskrift.

Find opskriften på fyldte æg her

4. Kartoffel og bacon tærte

Du går næsten aldrig galt i byen med en tærte, og vil du gerne servere en yderst lækker (og børnevenlig) tærte for dine gæster, skal du prøve denne kartoffel og bacon tærte fra Valdemarsro. Den er lavet med en fuldkornstærtebund og fyldt med klassisk tærtefyldsblanding af mælk, æg og creme fraiche, der omslutter kartofler, bacon, løg og en masse lækre krydderier.

Du kan finde opskriften lige her

5. Fiskefrikadeller og hjemmelavet remoulade

Du kan næsten ikke få nok fiskeretter ind på et dansk frokostbord, og fiskefrikadeller er en af dem, der kan spises af mennesker i alle aldre. Den nemme løsning er som regel at købe fiskefrikadellerne selv, men du kan faktisk rimelig nemt lave dine egne, der smager himmelsk, og du kan servere dem varme eller hapse en kold delle dagen efter. En god fiskefrikadelle fortjener også en god remoulade, der trods mange ingredienser faktisk er helt ligetil at bikse sammen, så du hurtigt får blandet en god makker til din hjemmelavede fiskefrikadelle.

Spis Bedre står bag opskriften, og du kan finde den her