Hvilken kampsport skal jeg vælge? 5 forslag

Kampsport kan være intens motion, og derudover lærer du også nogle spændende teknikker til at kontrollere dine bevægelser samt bevare roen. Er du interesseret i at starte til kampsport, men er du usikker på, hvilken du skal vælge, kan du her læse dig til 5 forskellige forslag til kampsport, som du kan gå til.

1. Judo

Judo er en kampsport, der har sin oprindelse tilbage til slutningen af 1800-tallet. Judo er inspireret af en anden kampsport, nemlig jiu-jitsu, og judo handler om nogle forskellige kasteteknikker og holdeteknikker, og der er både stående og liggende kamp. Judo bygger også på en række indre værdier som mod, oprigtighed, respekt, selvkontrol samt mange flere.

2. Karate

Tænker du på asiatisk kampsport, tænker du nok også på karate, der har sin oprindelse tilbage i 1600-tallet. Ordet karate kan oversættes til ”tom hånd”, og det betyder mere specifikt, at du gennem karate har muligheden for at forsvare dig selv uden våben – altså udelukkende gennem din hånd, der er tom. Vil du gerne starte til karate, er der mange karateklubber over hele Danmark, så der er rig mulighed for at prøve kræfter med denne kampsport.

3. Krav maga

Krav maga er ikke fra Asien, som de to ovenstående typer kampsport er. Krav maga er nemlig udviklet i Israel til de israelske forsvarsstyrker, og i dag bruges denne kampsport som selvforsvar, da du med nogle ganske enkle teknikker kan forsvare dig selv effektivt. Denne kampsport tager elementer fra flere forskellige andre former for kampsport, så der er helt sikkert teknikker for enhver smag, hvis du prøver kræfter med krav maga. Som selvforsvarsteknik tager krav maga ofte udgangspunkt i virkelige situationer, så du kan rent faktisk bruge det som selvforsvar, og det kan derfor være med til at give dig større selvsikkerhed og en fornemmelse af tryghed i din egen krop.

4. Boksning

En anden ”klassisk” type kampsport er boksning, der for de flestes vedkommende fremkalder billeder på nethinden af to modstandere i en boksering, der forsøger at slå hinanden ud med forskellige kombinationer af jabs, hooks, uppercuts og kryds. Men boksning kan også være motionsboksning, hvor du ikke nødvendigvis stiller op mod en modstander, men mere koncentrerer dig om de benhårde teknikker, der gør, at du kan komme i bedre form. Bokseklubber findes også udover hele Danmark, så du har mulighed for at prøve denne kampsport af i dit lokalområde.

5. Thai-bo

Mange kender ikke thai-bo, og det er teknisk set heller ikke en kampsport, men er i stedet kampsportsinspireret pulstræning. Thai-bo tager elementer fra mange forskellige former for kampsport som for eksempel thai-boksning, boksning, kickboxing og lignende, og så sammensættes det til koreografier, der gentages igen og igen, indtil de sidder på rygraden. Thai-bo findes i mange forskellige foreninger og fitnesscentre rundt omkring i landet, og det henvender sig mest til dem, der ikke nødvendigvis er opsatte på at lære den korrekte kampsportsteknik, men gerne vil have masser af høj puls og sved på panden, når de træner.