Hvilken sport skal jeg gå til? 4 tips til valg af sportsgren

De fleste af os har nok på et eller andet tidspunkt spekuleret over hvilken sportsgren, der egentlig ville være den helt perfekte at dyrke. Der findes jo nemlig en lang række mulige kandidater, der kan gøre dit valg særdeles vanskeligt – og så kommer der oven i købet hvert eneste år nye sportsgrene til. for at gøre dit valg en smule nemmere, så får du her 4 tips til at vælge din næste sportsgren.

1. Vælg sport alt efter dit temperament

Det absolut første du skal gøre når du vælger sportsgren er, at rette blikke indad for at definere hvilken type person du egentlig er. Er du den rolige type, så vil det som tommelfingerregel typisk ikke være den bedste idé at vælge en sportsgren med højt tempo, såsom fodbold, basketball, tennis eller måske endda kampsport. Her ville du højst sandsynligt i stedet få mere ud af at vælge en mere rolig sport, såsom f.eks. golf, cykling, dans eller måske ridesport. Valgene er mange, men hvis du derfor er klar over hvilken type person du er, så vil meget allerede være vundet i jagten på at finde din næste sportsgren. Hvis du skulle have vanskeligt ved dette, så skal du dog ikke fortvivle. Du kan nemlig bare tage en hurtig test på nettet for at finde en sportsgren, der er skræddersyet til netop din personlighed. Tag testen her.

2. Vælg altid en sjov sportsgren

Der findes ikke noget mere umotiverende end at dyrke en sportsgren, som man egentlig ikke har det sjovt med. Du skal derfor altid sørge for at vælge en sportsgren der ikke keder dig. Ellers vil du have meget vanskeligt ved at opnå dine motionsmæssige målsætninger – uanset om disse skulle være at komme i form, tabe dig eller blot have det sjovt sammen med andre.

3. Klæderne skaber personen

Når du dyrker sport, så er det naturligvis også vigtigt at du føler dig godt tilpas i dit sportstøj. Sørg derfor at vælge din beklædning med den nødvendige omhu. Der er jo ikke meget ved at dyrke din nye sportsgren i noget alt for løst eller stramt tøj, der i sidste ende blot vil begrænse din bevægelsesfrihed. Fodtøjet er desuden også rigtigt vigtigt i denne forbindelse. Hvis du f.eks. overvejer vandring som din næste sportsgren, så skal du derfor sørge for at anskaffe dig et par ordentlige vandrestøvler. Der er jo ingen der har lyst til at døjes med vabler efter en god vandretur.

4. Din sportsgren bør matche din livsstil

Sidst men ikke mindst, så bør dit valg af sportsgren naturligvis også afspejle din nuværende livsstil. Hvis du er typen der arbejder hele tiden, så bør du nu gøre op med dig selv om du kan afsætte tilstrækkeligt tid til at dyrke din nye sportsgren. Sportsgrene kræver nemlig dedikation, og dette er ensbetydende med at spendere en god portion tid til at blive bedre til sportsgrenen. Når dette så er sagt, så vil det oftest blot være et planlægningsproblem, der forhindrer dig i at dyrke din sportsgrenen. Det kræver nemlig ofte blot at du måske strækker dine yndlings Netflix serier ud over en lidt længere periode.