Hvornår har man brug for proteintilskud?

Protein er en nødvendighed for kroppens virke, da dette næringsstof fungerer som kroppens byggesten, der hjælper kroppen med at restituere, giver energi og opbygger kroppens muskler. Derfor har alle mennesker brug for protein, men det kan dog heldigvis optages gennem den rette kost. Energi og protein optages gennem kost ved at supplere den med madvarer som kød og fisk samt bønner, æg, ost, fløde, generelt mælkeprodukter og fedtstof som smør og olie. Hvis man dog af den ene eller anden årsag lider af mangel på protein og ikke optager den nødvendige mængde gennem kosten, kan man supplere sin kost med energi- eller proteinpulver, som fås med forskellige smage og i forskellige konsistenser. Protein- og energitilskud fås både i pulverform og i flydende form, som begge bidrager til at øge proteinindtagelsen i kosten. Køb protein her dinapoteker.dk/proteinpulver.

 

Proteintilskud til gavn for syge og ældre

Energipulver og proteinpulver kan med fordel benyttes af personer med særlige mangler. Der kan være flere forskellige grunde til et øget behov for energi og protein. Det kan eksempelvis være, hvis man ikke kan dække den tilstrækkelige indtagelse af næring gennem sin kost. Dette kan hænde ved livskriser eller sygdomsforløb, hvor man ganske simpelt mister appetitten og dermed hindrer den tilstrækkelige indtagelse af næring i en længere periode. I netop disse perioder af livet har kroppen ekstra meget brug for denne næring og styrke, som gør kroppen modstandsdygtig, hvorfor man med fordel kan benytte sig af energi- og proteinpulver, som altså vil bidrage til at vedligeholde kroppens modstandsdygtighed og styrke. Ved mangel på protein kan kroppen nemlig begynde at nedbryde kroppens muskulatur for at dække sine behov, hvilket kun vil svække patienten yderligere. Derfor er energi- og proteintilskud til stor gavn for syge og ældre, der altså ikke får nok protein gennem den naturlige kost. Man kan med fordel tilføje energi- og proteintilskuddet til frugt- og grøntsagssupper, øllebrød, kartoffelmos, sauce, havregrød, som er mad, der er nemt at få ned.

 

Proteinpulver til brug ved styrketræning

Hvis man træner meget, kan det ligeledes være svært at vedligeholde balancen i kroppen, da træningen resulterer i, at proteinerne nedbrydes hurtigere. I disse tilfælde kan det ligeledes være er god idé at supplere kosten med proteinpulver, så kroppen får den mængde protein, som den har brug for. Derfor bruges proteinpulver også af personer, der styrketræner meget og dermed har brug for en større mængde protein. Derfor kan vi altså konstatere, at der er flere forskellige grunde til at benytte sig af proteintilskud, da protein er en vigtig del af kroppen og dens virke og funktion.