Konsekvenser af dårlig kropsholdning

Lyttede du ikke efter, da din mor nagede dig til at sidde eller stå oprejst? Du skulle have. Hvis du er en serial sluker, kan du sandsynligvis spore dine nakke- og skuldersmerter, stivhed og ømme ryg lige tilbage til din kropsholdning.

 

Hvis du ignorerer råd om god kropsholdning, kan det påvirke dit generelle helbred og sætte dig op til belastning af nakke og skulder, rygsmerter og endda ledskader. Du kan afvise ubehaget i et stykke tid, men det er din krops måde at få din opmærksomhed på.

 

Ondt i ryggen

En af de mest kendte bivirkninger ved dårlig kropsholdning er uønsket belastning af din øvre og nedre ryg. At læne sig fremad lægger pres mellem dine skulderblade og får dig til at flade dine rygmuskler. Hvis du bemærker smerter under nakken og omkring halebenet efter en lang dag på arbejde, sidder du sandsynligvis ikke oprejst.

 

Nakkesmerter og hovedpine

Dårlig kropsholdning lægger pres på dine posteriore muskler, hvilket har en negativ indvirkning på din nakke. Uanset om dine skuldre er bøjet fremad, eller dit hoved er rettet nedad, kan belastningen på din nakke af disse musklers stramhed føre til spændingshovedpine.

 

Dårlig søvn

Mangelfuld kropsholdning kan sætte hele dit muskelsystem i en kompromitterende stilling. Hvis du ikke er i stand til at slappe helt af i din krop om natten, kan du finde på at kaste og vende dig for at finde en behagelig stilling til din nakke og ryg, hvilket kan føre til timers tabt søvn.

 

Forstyrret fordøjelse

Hvis du har et kontorjob, der kræver, at du bliver ved et skrivebord det meste af dagen, kan det at sidde med dårlig kropsholdning føre til fordøjelsesproblemer. Forsømmelse af at være opmærksom på din kropsholdning kan komprimere dine organer, hvilket kan bremse fordøjelsesprocessen og forårsage maveproblemer.

 

Udtrykket “stilling” beskriver kroppens stilling, når man står, sidder og ligger ned. Bøjning og krumning fremad kan føre til dårlig kropsholdning, hvilket kan forårsage led- og muskelsmerter.

 

Generelle tips til en god kropsholdning omfatter:

 

  • holde skuldrene tilbage og brystet frem
  • holde dit hoved oprejst, på linje med din rygsøjle
  • undgå vrid i taljen
  • holde kroppens vægt fordelt jævnt mellem både fødder og hofter

 

En god kropsholdning kan forbedre selvtilliden og kan give flere sundhedsmæssige fordele, såsom:

 

  • reducerede rygsmerter
  • nedsat risiko for skader
  • mindre stress på muskler og led
  • forbedret cirkulation, fordøjelse, respiration og fleksibilitet

 

Folk kan bruge stræk og øvelser i denne artikel til at forbedre deres kropsholdning.

 

Sådan forbedrer du din arbejdsstilling

 

Når du sidder, skal du holde ryggen ret og fødderne fladt på jorden. Prøv at holde dine knæ og dine hofter i niveau. Du skal muligvis have en fodstøtte for at holde dine hofter og knæ i niveau. Hvis du sidder i længere perioder, bør du støtte lænden mod stoleryggen. Dette kan gøres med et lille sammenrullet håndklæde eller kommercielt produkt.

 

Undgå at sidde i en bøjet stilling i lange perioder, såsom når du bruger en bærbar eller stationær computer. Sørg for at rejse dig og bevæge dig rundt med jævne mellemrum for at ændre din kropsposition.

 

Hvis dit job involverer mange gentagne opgaver eller løft og bøjning, så spørg din arbejdsgiver om træning på den korrekte måde til at løfte og bære tunge, omfangsrige eller akavede genstande.

 

Du kan også bruge kropsholdning korrektor i en periode på arbejdet som en påmindelse om at holde den korrekte holdning.

 

Bruger du meget tid i telefonen, risikerer du at blive belastet af telefonen. Hvis du hviler en telefon på din skulder, kan du vride din nakke, mens du holder telefonen på plads. Du kan finde ud af, at et headset er mere behageligt.