Løber kost: Sådan spiser en seriøs løber

Er du glad for at løbe, har du måske allerede opdaget, at din kost i mange tilfælde hænger sammen med din præstationsevne. Løber du dagen efter en middag bestående af frysepizzaer og øl, eller dagen efter en lækker og sund ret med masser af friske råvarer, ja, så kan du sikkert godt mærke forskel.

Hvordan skal man så spise, for at få mest muligt ud af sin løbetræning? Her hos Mad&Sport har vi i denne artikel samlet vores bedste tricks til at spise som en seriøs løber.

Spis løber kost, og få rigeligt med kulhydrater

En seriøs løber ved godt, at det ikke kun er en god kondition der bestemmer, hvor godt han vil præstere på løbebanen. Nej, han er klar over, at kost også har en stor indflydelse. Det er nemlig kosten der tilvejebringer den næring, som bliver lavet om til energi i kroppens celler.

Vil du spise som en seriøs løber, må du derfor sørge for at få rigeligt med kulhydrater. Det skyldes, at kulhydrater er lettere – og dermed hurtigere – for kroppens celler at omdanne til energi end fedt og proteiner. Som løber har du brug for hurtigt at få tilført energi for at holde tempoet oppe – og derfor er det vigtigt at din løber kost består af kulhydrater, som dine celler kan arbejde med.

Få rigelig med væske

Udover den føde, du indtager, må du som løber også have fokus på at få rigeligt væske. Her er der tale om vand, og ikke te, kaffe og læskedrikke. Et for lavt væskeindtag kan mindske din præstationsevne, og du gør derfor klogt i at sørge for at have et jævnt væskeindtag over hele dagen, så du kan sikre dig at få nok af det livsvigtige vand.

Hvor meget væske du skal indtage i løbet af dagen, bestemmes af din kropsstørrelse og dit aktivitetsniveau. Husk derudover, at det er en god idé at medbringe en flaske vand under træningen – til når tørsten akut skal stilles.

Løber kost: Sørg for at din kost er proppet med sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler

Som løber er det ikke nok at spise rigeligt med kulhydrater og drikke nok væske. For at give din krop de bedste forhold til at præstere, har du brug for en sund og varieret kost. Husk derfor endelig også at få rigeligt med proteiner, sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler.

En varieret kost, som indeholder sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler, er med til at holde dine muskler, knogler og led i bedst mulig stand. Ved at spise varieret sikrer du din krop de bedst mulige vilkår for en vellykket træning.

En sund og afbalanceret kost vil hjælpe dig til at nå dine mål med din træning. Du kan være sikker på, at du uden tvivl vil kunne mærke forskel på din løbetræning, når du spiser som en seriøs løber. Hvorfor ikke give det et forsøg og se, om en kostændring kan være det, der skal til, for at din løbetræning når det næste niveau?