Motion ved elcykel? 5 fordele ved elcyklen som motion

Når det kommer til motion, så har elcykler stadig et uretfærdigt dårligt ry. Mange tror nemlig fejlagtigt, at en elcykel er lig med at give sig selv en nem udvej med hensyn til at få motion. Men intet kunne faktisk være længere fra sandheden. Det viser sig nemlig, at en elcykel er en glimrende kilde til motion – der i visse tilfælde faktisk vil give dig mere motion end en almindelig cykel. Her er hvorfor.

1. Godt for hjertet

De fleste af os ønsker naturligt nok at passe på vores hjerter. Men vidste du at du med en elcykel er med til at give dit hjertehelbred et ordentligt boost? Det kræver nemlig blot at du får pulsen oppe at køre i 30 minutter hver dag, og du vil nu have taget et væsentligt skridt for at give dig selv et sundere og ikke mindst længere liv. Og så er det i øvrigt ligegyldigt om du får hjælp i pedalerne fra en motor. Elcykel eller ej, så er motion jo nemlig altid motion.

2. Længere distancer og færre skader

En anden klokkeklar fordel ved at vælge en elcykel til at dække dine motionsmæssige behov er desuden, at du nu vil være i stand til at køre langt længere end med en almindelig cykel. Dette skyldes netop, at du med en elcykel kan få en hjælpende hånd med på vejen hvis du skulle blive træt undervejs. Og fordi du med en elcykel vil være i stand til at give dine ben en tiltrængt pause op ad bakken, så vil du samtidigt også reducere risikoen for eventuelle skader. Derfor kan en elcykel bestemt anbefales til folk der har tendens til lettere at få skader.

3. Bedre mentalt helbred

En anden sideeffekt ved at vælge en elcykel som motion er det langt større mentale velvære du vil opleve, som direkte konsekvens af den ekstra motion. For uanset om der er tale om en almindelig cykel eller en elcykel, så vil regelmæssig motion i det fri nemlig reducere stress, give dig større selvtillid og forbedre dit humør. Regelmæssig motion vil desuden også give dig en bedre nattesøvn, bedre hukommelse og større produktivitet – og alle disse fordele får du faktisk med en elcykel.

4. Perfekt for ældre mennesker

Vi bliver alle sammen ældre, og med de ekstra år bliver det desværre også mere vanskeligt at holde sig i god form. Vores muskler, led og knogler bliver jo nemlig markant svagere med tiden, hvilket kan gøre det til en risikabel affære at motionere. Skader er nemlig betydeligt mere hyppige, jo højere et tal man har stående på fødselsattesten. Heldigvis kan man som ældre person med en elcykel dog sagtens give sig selv masser af motion – og samtidigt reducere risikoen for midlertidige eller permanente skader. Og det samme gælder for folk med nedsat førlighed, hvor elcyklen fungerer som et unikt motionsredskab – og ikke mindst udvide ens fysiske rækkevidde.

5. Modeller til ethvert behov

Sidst men ikke mindst, så findes der i dag et stort udvalg af forskellige elcykel modeller til ethvert behov – og i alle prisklasser. Så uanset hvilket specifikt behov du har, så vil du helt sikkert kunne finde den helt perfekte elcykel. Se udvalget her, og giv dig selv den motion du fortjener.