Nem og sund aftensmad: 5 gode idéer

Aftensmad kan være en stor udfordring i en travl hverdag, når du har job og eventuelt børn, der skal passes og et skema, der sjældent går op. Og nem aftensmad er ikke altid det sunde valg, men det behøver ikke være svært at få både nem og sund aftensmad, der passer ind i det almindelige hverdagsliv. Derfor får du her 5 gode idéer til nem og sund aftensmad, der også smager godt.

1. Kokossuppe med laks og ingefær

En god suppe går du aldrig galt i byen med, især hvis den er fuld af smag og lækre ingredienser. Suppe er tit en tidskrævende spise, men ikke denne opskrift, for den tager kun 35 minutter at lave. Derfor kan du hurtigt bikse en nem og sund aftensmad sammen, der helt sikkert vil falde i god jord hos resten af familien. Kokosmælk, laks og ingefær bliver her sat i skøn forening med masser af varme krydderier og andre smagstilsætninger fra det asiatiske køkken.

iForm har lavet opskriften, som du finder her

2. Shakshuka

Det kan godt være, at du tænker ”prosit”, når du læser titlen på denne ret, men ikke desto mindre er det navnet på en nem og sund aftensmad, der kan laves på kun 20 minutter. Den er især god til dig, hvis du leder efter nem hverdagsmad, der ikke indeholder kød – shakshuka er nemlig vegetarisk. Kombinationen af tomatsauce, krydderier og pocherede æg er fantastisk, og du kan for eksempel servere den med fladbrød ved siden af.

Du finder opskriften hos Emma Martiny her

3. Spaghetti i tomatsauce med kødboller

Denne opskrift kræver kun 20 minutters arbejdstid og så en smule tålmodighed i 25 minutter. Men så har du også nem og sund aftensmad, der både passer godt til børn og voksne, og som tilmed smager godt. Det er jo en klassiker med pasta, tomatsauce og kødboller, men det er jo også blevet en klassiker af en grund. Valdemarsro, der har lavet opskriften, giver dig en nem fremgangsmåde, hvor kødbollerne koges i stedet for at blive stegt, så du minimerer fedtstof og ikke skal bruge tid på stegningen.

Læs opskriften her

4. Thaibox med kylling cashew

De fleste af os kender godt til en thaibox, som kan tages med hjem fra en lille biks, og er du en af dem, så tænker du sikkert, at thaibox ikke går hånd i hånd med nem og sund aftensmad. Det gør det dog i denne opskrift fra iForm, hvor du selv laver din thaibox – og den er færdig på kun 30 minutter.

Find opskriften her

5. Fuldkornstærte med svampefyld

Vil du gerne lave nem og sund aftensmad til mange personer, men samtidig også bruge minimalt med tid? Denne fuldkornstærte tjekker alle punkterne af, så du kan servere god mad på kort tid. Svampefyldet giver tærten en efterårsagtig og fyldig smag, og fuldkornstærtebunden sørger for, at der er godt med kostfibre i maden også.

Julie Bruun har lavet denne opskrift, der findes her