Opskrifter med æg: Få brugt æggene med disse 5 opskrifter

Æg er en fantastisk spise, og de er både fyldt med proteiner og vitaminer, blandt andet det vigtige B12-vitamin, der er livsnødvendigt for mennesker, fordi det er med til at danne røde blodlegemer. Derfor er det bare om at komme i gang med at lave opskrifter med æg, og vi giver dig her 5 bud på gode opskrifter med æg, der kan laves i en travl hverdag.

1. Æggekage med kartofler, bacon og purløg

Har du mange æg i køleskabet, der måske er lige på nippet til at være for gamle, så er denne opskrift på æggekage helt perfekt. Der skal nemlig hele 10 æg til, men så har du også en lækker version af klassikeren, der helt sikkert vil være et hit for hele familien. Det er tilmed også en nem og hurtig ret, der kan bikses sammen på bare 35 minutter, så den er en af de opskrifter med æg, der passer godt ind i hverdagslivet med børn.

Find opskriften hos Valdemarsro her

2. Æggemuffins med spinat og bacon

Af de mange opskrifter med æg, er der rigtig mange, der egner sig godt til morgenmaden. Denne er ikke en undtagelse, og den er både nem at lave og let at have med på farten eller indtage i fred og ro en hyggelig morgenstund. Hvis der er nogle æggemuffins til overs, kan de også gemmes til madpakken.

Du får opskriften hos Madens Verden her

3. Omelet med chorizo og peberfrugt

Mange opskrifter med æg kan enten bruges som morgenmad eller aftensmad, men her får du en opskrift, der kan bruges på alle tidspunkter af dagen. En omelet kan nemlig både være lækker som morgenmad, god som varm frokost eller være en nem aftensmad i hverdagene. Denne version er lidt krydret, da der er chorizo i, hvilket giver den lidt ekstra varme. Omeletten kan eventuelt serveres med rugbrød som tilbehør.

Opskriften er fra Ude & Hjemme og kan læses her

4. Citrontærte

Æg hører ikke kun til i det salte køkken, og derfor kan du også finde masser af opskrifter med æg i dessertkøkkenet. Faktisk har langt de fleste kager brug for æg, for at de kan hæve, og æg indgår også i forskellige opskrifter på glasur og toppings. Blandt andet bruges æg i marengs, der netop er topping på denne lækre citrontærte, der har rødder i det franske køkken. Opskriften kræver både æg til fyldet og toppen, så der er god mulighed for at få brugt æggene i køleskabet her.

Opskriften fra Valdemarsro kan findes her

5. Æggesalat

En klassiker til frokostbordet er æggesalat, og af de mange opskrifter med æg, er det en af dem, der virkelig er nem og hurtig at lave. Der findes rigtig mange måder at lave æggesalat på, og denne indeholder både mayonnaise og græsk yoghurt for at få en god balance i det fede og det friske.

Opskriften er fra Mad og Kærlighed og kan findes her