Opskrifter med laks: De 5 bedste, nemme opskrifter med laks

Laks er en yndlingsfisk hos store og små, og den lækre, fede fisk passer godt til mange smagsgivende ingredienser, så der findes mange velsmagende opskrifter med laks. Hvis du har svært ved at vælge imellem de mange spændende opskrifter med laks, så har vi her samlet 5 gode og nemme opskrifter, der er lige til at gå til i køkkenet.

1. Laks med porrer og spidskål

Her er en af de opskrifter med laks, der bare skal i ovnen og passe sig selv, imens du kan bruge 25 minutter på noget andet, uden at du skal holde øje med om laksen brænder på eller lignende. Her er laksen i en skøn kombination med porrer og spidskål, og tilbehøret er nemt, da Madens Verden, der har lavet opskriften, anbefaler, at du blot serverer retten med pasta.

Du finder opskriften her

2. Lakselasagne med spinat

Her er endnu en af de opskrifter med laks, der blot skal have tid til at passe sig selv i ovnen, og så bliver det altså ikke nemmere. Desuden er en lakselasagne en nyere og friskere fortolkning af den klassiske lasagne med hakket oksekød, tomat og bechamel. Denne lakselasagne er også en lækker cremet version, der både har mascarpone og piskefløde, og så er der selvfølgelig også muskatnød for at give lasagnen den klassiske lasagnesmag.

Opskriften findes hos Valdemarsro her

3. Indbagt laks med flødeost og krydderurter

Da laks er sådan en populær spise, findes der efterhånden mange opskrifter med laks, der næsten kan betegnes som klassikere, og denne opskrift er en af dem. Den sprøde butterdej, den fede laks og den cremede flødeost passer utroligt godt sammen, og så får hele retten et pift af de krydderurter, du tilsætter. Opskriften er fra Spis Bedre, og de anbefaler, at du serverer hele herligheden med en frisk salat.

Du kan finde den hurtige opskrift her

4. Stegt laks med grøntsager

Endnu en af de mange opskrifter med laks, der blot skal i ovnen og hygge sig, kan du finde her. Laksen steges i et fad i ovnen, og du bestemmer selv hvilke grøntsager, du vil have, så du kan gøre retten til lige det, du og din familie allerbedst kan lide. Hele retten tager kun 30 minutter at lave, så du har masser af tid resten af aftenen til at ordne praktiske gøremål – eller simpelthen bare slappe af.

Opskriften er fra DR og kan findes her

5. One pot-pasta med laks, spinat og ærter

Hvordan lyder opskrifter med laks, hvor du kun skal bruge en enkelt gryde, og retten kan passe sig selv? Ja, det lyder nemlig næsten for godt til at være sandt, men her får du altså en super lækker ret, der hverken kræver den helt store opvask eller årvågenhed. Du blander simpelthen bare alle ingredienserne i gryden og lader den simre i 15-20 minutter, og så er der aftensmad klar til hele familien.

Du kan finde opskriften hos I FORM lige her