Peanut butter: Derfor spiser mange sportsfolk det

Peanut butter er virkelig et produkt, der deler vandene, fordi nogle mennesker ikke bryder sig om konsistensen, nogle bryder sig ikke om smagen, og så er der også dem, der bare elsker peanut butter. Men peanut butter har gennem årene fået et ry som en slags ”fitness mad”, fordi mange sportsfolk spiser det, og det er der faktisk flere grunde til.

Peanut butter er en nem måde at få gode næringsstoffer på

Du har sikkert før smagt den klistrede masse af blendede peanuts, der kan sætte sig fast i ganen eller give dig en akut tørst efter flere liter vand. Eller også er du stødt på bøtterne med peanut butter i dit lokale supermarked, for det kan efterhånden fås som en fast bestanddel i alle landets supermarkeder, og peanut butter er blevet en fast del af mange danskeres kost – og i særdeleshed hos sportsfolk og sportsudøvere.

En af de allerstørste grunde til, at mange sportsfolk spiser peanut butter, er, at der er rigtig mange gode næringsstoffer i det. For eksempel er der rigtig mange proteiner i peanut butter, og proteiner er kendt som kroppens byggesten. De er essentielle for opbygningen af muskler, og muskler er typisk det, der gør forskellen for sportsfolk, når de skal dyrke deres sport. Mange sportsfolk forbrænder også rigtig mange kalorier i løbet af en dag, og da peanut butter er meget kalorietæt, kan det være en god måde at få nok næring til kroppen på.

Du kan bruge peanut butter til mange ting

Da peanut butter virkelig er noget, der deler vandene, kan det være svært at spise, hvis du ikke kan lide det, men heldigvis er peanut butter meget alsidigt, så der er håb forude for dig, hvis du for eksempel godt kan lide smagen af peanut butter, men bare ikke bryder dig om konsistensen. For eksempel kan du tilsætte peanut butter til en smoothie, hvor det kan give en god smag sammen med for eksempel banan og kakao. Eller du kan bruge peanut butter i bananpandekager, for at give dem lidt ekstra, i forhold til hvad du plejer.

Peanut butter kan også bruges i forskellige dressinger, og det bruges ofte i det asiatiske køkken som base for dressinger til rispapirruller, kyllingespyd eller lignende. Der er altså et væld af muligheder for, hvad du kan bruge peanut butter til.

Lav nemt din egen peanut butter

Vil du gerne bruge peanut butter, men synes du, at det er dyrt, så kan du faktisk rigtig nemt lave dit eget peanut butter, der er meget billigere end at købe den færdige vare i supermarkedet. Du skal blot smide peanuts i en blender og blende løs, og så har du faktisk din helt egen peanut butter klar, der også ofte smager bedre end den færdigkøbte vare. Hvis du ikke vil have for meget salt i, så kan du finde peanuts uden salt og derefter selv tilsætte salt i en passende mængde. Laver du peanut butter selv, kan du også prøve dig frem med at tilsætte kakao eller lignende.