Proteinrig mad: 5 opskrifter med meget protein

Selvom alle mennesker er forskellige, så har vi alle brug for de samme næringsstoffer, mineraler og vitaminer for at fungere, og en af de allervigtigste dele af kosten er proteiner. Proteiner findes heldigvis i rigtig mange fødevarer, så du kan nemt lave proteinrig mad. Mangler du inspiration til proteinrig mad, så får du her 5 forslag til opskrifter med masser af protein.

1. Indisk dhal med raita

Der sættes ofte lighedstegn mellem proteinrig mad og kød, men det behøver faktisk ikke være kød, der giver dig proteiner. Der er nemlig masser af anden proteinrig mad, og for eksempel er der rigtig meget protein i linser, som du kan købe tørrede i de fleste supermarkeder. Af linser kan du for eksempel lave dhal, der er en lækker indisk ret og et godt bud på proteinrig mad. Denne opskrift er også med raita, der er en frisk dressing, som du kan servere til.

Valdemarsro laver denne opskrift, som du finder her

2. Hummus

Nogle gange skal det gå stærkt med proteinrig mad, og der kan det være rart med noget, der står klar i køleskabet, som du bare kan sætte tænderne i med det samme. Her kan hummus være dejlig nemt, og her er vi igen ude i proteinrig mad uden kød. Kikærter er nemlig også rige på protein, og hummus består mest af kikærter. Hvis du bruger kikærter fra dåse, så tager det meget kort tid at lave denne opskrift på hummus, som du kan spise på brød eller bruge som dip til grøntsager.

Find nem opskrift på hummus fra Louises Madblog her

3. Laks og porrer i ovn

Der er masser af protein i fisk, og laks er virkelig proteinrig mad. Laks er heldigvis rigtig alsidig, så du kan lave nærmest hvad som helst med den populære fisk. I denne opskrift kombineres laksen med flere mælkeprodukter, hvor du også får masser af protein fra, så du kan få protein fra flere kilder. Derudover er retten nem at lave, så du hurtigt kan have proteinrig mad klar til dig selv eller familien.

Du får opskriften på laks og porrer i ovn her hos Spis Bedre

4. Kyllingegryde med ris

Endnu et bud på proteinrig mad er kylling. Og gider du ikke den klassiske ”fitness-kylling”, der serveres med almindelige hvide ris og en omgang kogt broccoli, så er der heldigvis et hav af opskrifter, du kan lave med kylling. Denne opskrift giver dig vejen til en god gryderet, der kan varme dig op på de kolde vinterdage, og så sørger proteinerne for, at du kan være mæt i længere tid.

Opskriften finder du her hos Mummum.dk

5. Pasta med rejer og hvidløg

Havet byder på masser af proteinrig mad, og for eksempel har rejer hele 24 gram protein per 100 gram, og det er næsten ligeså meget som i kylling. Rejer behøver ikke være kedelige, og du kan for eksempel blande dem med pasta og hvidløg som i denne opskrift.

Du finder den her hos Valdemarsro