Sportsmad: 5 ideér til sportsmad-opskrifter

Når du tænker på sport, tænker du helt sikkert også på sund kost, og vil du gerne dygtiggøre dig indenfor fysisk træning, er det vigtigt at spise det rigtige mad. Der findes masser af eksempler på sportsmad, som du også kan tage til dig, og lige her får du 5 idéer til opskrifter på sportsmad, der kan hjælpe dig med at præstere, når det gælder.

1. Riskager til hård aktivitet

Hvis du træner op til et maraton, en ironman eller dyrker en anden form for sport, hvor du er aktiv i mange timer ad gangen, så er det vigtigt at få rigeligt med energi undervejs, der også er nem for kroppen at omsætte, så du er klar til at præstere med det samme igen. Rigtig mange cykelryttere bruger riskager under Tour de France som sportsmad, der giver hurtig energi, og du kan selv lave dem ved at følge opskriften her fra TV2.

2. Sunde müslibarer

Mad, der er nemt, er rigtig smart at bruge som sportsmad, fordi det er hurtigt at lave og et godt alternativ til andre nemme løsninger, du vil kunne købe i dit supermarked. Og det er for eksempel ikke svært at lave sine egne müslibarer, der også giver god energi til din træning, men som ikke er ligeså energitætte som for eksempel de ovenstående riskager. Prøv for eksempel disse müslibarer som sportsmad fra marialottes.dk.

3. Cremet pasta carbonara

Sportsmad er også mad til alle andre tidspunkter på døgnet, hvor du ikke træner. Det handler nemlig om at lade godt op med energi, inden du skal være aktiv, og der er det vigtigt, at du fylder kroppen med gode og nærende fødevarer, som den kan tære på, når du så er aktiv. Du kan for eksempel lave denne lækre pasta carbonara fra Aktiv Træning, som både smager godt og lægger vejen for at kunne præstere godt dagen efter.

4. Blomkålsvaffel med laks

Når du ved, at du skal ud og præstere i din sport på en bestemt dag, så er det en god idé at vælge det rette sportsmad som morgenmad, så du har masser af god energi i kroppen, der ikke omsættes for hurtigt. Du kan blandt andet kaste dig ud i denne lækre kombination, der både giver dig masser af gode kostfibre og proteiner, så kroppen virkelig er klar. Morgenmaden består af en blomkålsvaffel med røget laks og æg, og du kan finde opskriften her hos Alt.dk.

5. Rugboller med fyld

Hvis du gerne vil være sikker på at få nok energi ud af din sportsmad, så er det også vigtigt at spise godt med kostfibre og fuldkorn, der gør, at du ikke omsætter energien i din mad nær så hurtigt. Du kan for eksempel til frokost spise lækre hjemmelavede rugboller, som du kan komme masser af sundt fyld i som for eksempel salat, andre grøntsager og dit favoritkød til frokosten. Du finder en opskrift på nemme hjemmelavede rugboller her hos Valdemarsro.