Sportsmærker: De 5 mest kendte sportsmærker

Det er svært at sige sport uden at tænke på sportstøj, og de største sportsmærker udnytter også alle lejligheder til at reklamere for deres tøj, der kan købes mange steder over hele kloden. Men har du nogensinde tænkt på, hvilke sportsmærker der er de allerstørste? Det får du svaret på her, hvor du kan læse dig til, hvem de 5 mest kendte sportsmærker er.

1. Nike

Sportsmærket over alle sportsmærker er Nike, der med deres slogan ”Just Do It” næppe er gået nogens næse forbi. Deres ikoniske Swoosh-logo er kendt over hele verden, og brandet, der er opkaldt efter den græske sejrsgudinde, arbejder også intenst for at styrke mennesker over hele verden, så de får en bedre fremtid – og altså kan sejre lidt i overført betydning. Nogle af Nikes reklamer er tidligere gået viralt, netop fordi de har haft nogle stærke budskaber. Men mest kendt fra Nike er nok deres sko Air Jordan, Air Max eller Air force.

2. Adidas

De ikoniske tre streger formet som en trekant gør helt sikkert, at det tyske mærke Adidas næsten topper listen over mest kendte sportsmærker. Mange kender nok Adidas’ logo næsten ligeså godt som Nikes, og også Adidas har lavet sko, der er klassikere inden for sneakers. De mest kendte sko fra Adidas er nok deres Stan Smith sko, der både er blevet købt i stor stil, men også har gjort sit indtog i populærkultur, for eksempel i rapsange og lignende.

3. Reebok

Tilbage i 1980erne var det hverken Air Jordans eller Stan Smiths fra kendte sportsmærker, der prydede gadebilledet. Det var i stedet sko fra Reebok, der virkelig var populære, og i dag er mærket stadig kendt over hele verden. Navnet stammer fra den afrikanske antilope råbukantilopen, der på afrikaans hedder rhebok. I dag er Reebok mest kendt for at lave tøj og sko til fitness, cross-fit og løb.

4. Under Armour

Blandt disse sportsmærker er Under Armour et af de nyere af slagsen, men ikke desto mindre er det virkelig et kendt mærke over hele verden. Det er et mærke, der har revolutioneret sportstøj, fordi det blandt andet står bag udviklingen af ”performance gear”, altså tøj og tilbehør designet til at holde dig tør og gøre det behageligt for dig, imens du dyrker en aktivitet. I Danmark har Under Armour blandt andet gjort sig bemærket for at købe den populære løbe-app Endomondo, der dog nu er taget af app-markedet.

5. Puma

Det sidste af de kendte sportsmærker her på listen bliver Puma, der også efterhånden har en del år på bagen – faktisk blev de spæde skridt til, hvad Puma er i dag, allerede taget i 1919. Rigtig mange mennesker verden over kan genkende silhuetten af den springende puma, der pryder både sko og tøj fra dette mærke, og Puma er i dag også kendt som sponsor for store hold og spillere inden for flere sportsgrene, for eksempel fodboldspilleren Neymar. Og i Danmark kan de for eksempel ses som sponsorere for fodboldholdene Hobro og Randers.