Sund træningsmad: Idéer til sund træningsmad

En god træningsrutine kan blive suppleret godt med en god kost, der hjælper dine muskler med at blive opbygget og restituere efter træning. Men det kan være svært at finde på idéer til sund træningsmad, så derfor har vi her samlet nogle idéer til, hvordan du laver sund træningsmad, der passer til din træning.

Fyld masser af grøntsager i din mad

De fleste grøntsager er kalorielette, og derfor kan du let lave sund træningsmad ved blot at bruge flere grøntsager i din mad. De kan fylde en del, så du får masser af mad på tallerkenen og derfor føler, at du også bliver mæt med øjnene, hvilket er rigtig vigtigt. Grøntsager er også rige på en masse næringsstoffer, der er gode for dig, og som hjælper dig til en sundere krop, når du træner.

Der er masser af måder at få flere grøntsager ind i sund træningsmad, hvis du ikke vil sidde med en hele buket broccoli på din tallerken. For eksempel kan du let snige grøntsager i en sovs til pasta. Kom masser af gulerødder, rød peber, spinat og lignende i en tomatsovs, og så vil du også opleve, at maden får mere smag og mere farve. Du kan også bruge gulerødder i en kartoffelmos eller purere ærter og bruge det som dip til kartofler eller lignende.

Husk dine proteiner

Skal du lave sund træningsmad, skal du også huske dine proteiner. Proteiner er musklernes byggesten, så hvis du gerne vil have større muskler og stærkere muskler, så kan du ikke undvære protein i sund træningsmad. Der findes heldigvis masser af madvarer med proteiner i, så det er let at få ind i dine kostvaner.

Mange steder på nettet består sund træningsmad af kylling i alle mulige former, og selvom kylling er en fremragende kilde til protein, så er der også andre alternativer, så du ikke bliver træt af den type fjerkræ. Du kan sagtens spise kalkun i stedet, der er rigtig mager og passer godt til sund træningsmad, men der er også godt med proteiner i fisk, så du behøver ikke kun at holde dig til en bestemt type kød. Men du kan også få masser af proteiner fra bønner, æg, mælkeprodukter og sågar også fra grøntsager.

Kostfibre mætter i længere tid

Sund træningsmad er også mad, der gør, at du ikke har lyst til at snacke masser af usunde ting i løbet af dagen. Derfor handler det om at blive godt mættet, af de måltider, du spiser, og sørge for at holde dit blodsukker stabilt i løbet af dagen. Det kan kostfibre hjælpe dig til.

Kostfibre findes i masser af fuldkornsprodukter, så det er smart at gøre det til en vane at købe for eksempel fuldkornsbrød, fuldkornspasta og lignende, så det bliver nemt at lave mad med kostfibre. Der er også godt med kostfibre i grove grøntsager som gulerødder og broccoli, og hvis du spiser frugt med skræl, for eksempel æbler eller pærer, så får du også kostfibre fra den vej.