Sunde snacks: Sunde sports-snacks du let kan lave

Efter en god omgang træning kan sulten hurtigt melde sig, og for at undgå at falde direkte i sukkerfælden, så kan du lave sunde snacks selv. Der findes rigtig mange sunde snacks, der er nemme at lave, og som ovenikøbet smager lækkert. Her har vi samlet 5 opskrifter på sunde snacks til dig, der er lige til at gå til.

1. Rugbrødsboller med mørk chokolade

Der er godt nok lidt ventetid forbundet med denne opskrift, men har du først tålmodighed til at lade dejen hvile og hæve, så ender du altså med nogle lækre rugbrødsboller, der med den mørke chokolade er perfekte til at stille den lille sult efter træning. Du kan med fordel sætte dejen over om aftenen og lade den hvile over natten – så går ventetiden nok også lidt nemmere. Dejen skal ikke æltes, og den kan ”formes” til boller ved blot at sætte en klat dej på bagepladen med to skeer.

Opskriften er fra Spis Bedre og kan læses her

2. Frugtyoghurt med banan og peanutbutter

Når du køber frugtyoghurt, er der typisk en del tilsat sukker i, og prøver du at spise sundt efter træning, så er det ikke den bedste løsning. Du kan derimod sagtens selv lave frugtyoghurt, og her får du opskriften på en lækker yoghurt med banan, der kan toppes med peanutbutter og kakaonibs, og der er nok til flere sunde snacks i denne opskrift fra Valdemarsro. Det tager kun 10 minutter at lave opskriften, og alle ingredienserne kan bare smides i en blender et øjeblik, og så er din yoghurt færdig.

Find opskriften her

3. Ubberupbaren

Livsstilshøjskolen Ubberup har udgivet deres populære kogebøger over en årrække, og flere af deres sunde snacks fra bøgerne kommer i form af barer. Denne snack er ingen undtagelse, og Ubberupbaren er deres signaturbar, fordi den er en af de mest populære mellemmåltider på højskolen. Barerne er lette at bikse sammen, fordi de fleste ingredienser blot skal i en foodprocessor. Barerne kan også fryses ned til senere brug.

Du finder opskriften her

4. Knækbrød

Sunde snacks kan sagtens også være noget, der knaser, og der er dette hjemmelavede knækbrød et godt bud. Knækbrødet er proppet med kerner, og så kan det spises med mange forskellige former for pålæg, så der er frit slag fra din side til at vælge, hvad der passer til knækbrødet. Knækbrød er super let at lave, og så kan du lave store portioner ad gangen, så du har til længere tid.

Igen står Spis Bedre for opskriften, der findes her

5. Snackbar med marmelade og peanutbutter

Det lyder måske ikke enormt sundt med marmelade og peanutbutter, men det meste mad kan faktisk laves til sunde snacks, så længe det gøres med måde. Denne snackbar er genial til at tage sukkertrangen, og opskriften indeholder også et tip til at lave din egen lidt sundere marmelade med chiafrø. Barerne skal bages en lille smule, men de er stadig nemme at få færdige.

Læs opskriften fra Costume her