Sundt mellemmåltid? 5 tips til gode opskrifter

Mellemmåltider kan være en god måde at holde blodsukkeret stabilt på i løbet af dagen, men du skal selvfølgelig have for øje, at du bruger sunde mellemmåltid opskrifter, når du planlægger din uge, så du ikke vælger enormt sukkerholdige løsninger. For at gøre det endnu nemmere for dig, har vi her samlet 5 sunde mellemmåltid opskrifter, der både smager godt og holder dig mæt længere.

1. Hjemmelavet knækbrød

Det er faktisk rigtig nemt at lave knækbrød, og de fleste opskrifter på knækbrød giver også en tilpas stor portion, så du har til mange dage. Det er altså en af de sunde mellemmåltid opskrifter, der gør, at du kan planlægge alle ugens mellemmåltider ved at bruge denne base – knækbrødet kan nemlig spises med ost, kødpålæg, marmelade, eller hvad du ellers har lyst til.

Find opskriften fra Spis Bedre her

2. Dip af cashewnødder til grøntsager

Heldigvis er der rigtig mange sunde mellemmåltid opskrifter, der er enormt nemme at lave, og denne er både velsmagende og lige til at gå til. Valdemarsro har nemlig lavet en opskrift på en dip af cashewnødder, der næsten ingen tid tager at lave – lad blot dine cashewnødder ligge og trække i vand i en times tid, og så er de klar til at blive blendet med resten af ingredienserne. Server dippen til grøntsagsstænger af dine yndlingsgrøntsager, eller hav dippen og grøntsagerne med på farten, så du altid har et nemt mellemmåltid ved hånden.

Opskriften finder du her

3. Carrot cake bites

Synes du heller ikke, at sunde mellemmåltid opskrifter skal udelukke en fornemmelse af dessert, så er dette opskriften for dig. Disse små kagebidder smager nemlig ligesom en lækker, snasket gulerodskage, og så er de faktisk ikke engang tilsat sukker, så du kan sætte tænderne i disse uden dårlig samvittighed. Opskriften er på 20 stk., så du kan enten dele dem med familien – eller gemme dem alle til dig selv.

Find opskriften hos Maden i mit liv her

4. Hjemmelavede müeslibarer

Der findes mange sunde mellemmåltid opskrifter på müeslibarer, for du kan let lave mange på én gang, så du har til mange mellemmåltider på en uge. Det øger også chancen for at du får taget de sunde valg, da det er lettere at få spist mellemmåltiderne, når de er klar på forhånd. Denne opskrift er med æble og blåbær for en lækker frisk smag.

Det er Spis Bedre, der har lavet opskriften her

5. Sund chokoladesmoothie

Denne opskrift kræver, at du tænker på den en dag i forvejen, da du skal lægge mandler i vand dagen før. Men ellers er det også en af de nemme sunde mellemmåltid opskrifter, da du blot skal blende ingredienserne og eventuelt tilføje ekstra vand eller mælk. Når smoothien er færdig, har du et mellemmåltid, der næsten virker syndigt, men som stadig er sundt, så du ikke behøver at have dårlig samvittighed, selvom du bliver forfalden til denne version.

Valdemarsro står for opskriften, der kan findes her