Træningsmad opskrifter: 5 opskrifter til træningsmad

Når du træner, er det også vigtigt, at du får det rigtige mad, for det er med til at bygge kroppen op på den måde, som du gerne vil have det. Men nogle gange kan det knibe lidt med inspirationen, og derfor har vi her fundet 5 træningsmad opskrifter, der kan hjælpe dig med at få mere ud af din træning.

1. 5-kornsgrød

Der findes mange træningsmad opskrifter til morgenmad, og det er, fordi morgenmaden lægger en god bund for dagen, så du har masser af energi at tage af til resten af dagen. I denne opskrift får du både masser af fuldkorn og æggehvide, der er fyldt med protein. Denne grød mætter rigtig godt, og du kan krydre den med kanel for at få en dejlig varm smag at starte dagen på. Og så er grøden tilmed let at lave.

Du finder opskriften hos Aalborg Sportshøjskole her

2. One-pot pasta med laks, spinat og ærter

Når du træner, skal du have godt med protein, men det er også vigtigt stadig at få alle de andre gode næringsstoffer, der er i forskellige madvarer – især i grøntsager. I denne opskrift får du både lækker laks og en lækker kombination af spinat og ærter med pasta. Denne er en af de træningsmad opskrifter, der er super nem at lave, fordi der kun skal bruges én pande, så du slipper for den helt store opvask.

Opskriften fra iForm findes her

3. Gammeldags æggekage

Der er masser af eksempler på træningsmad opskrifter, der er proppet med proteiner, og denne er ingen undtagelse. En god gammeldags æggekage har nemlig godt med proteiner, da æg er en fremragende kilde til musklernes byggesten. Dette er også en af de træningsmad opskrifter, der, udover at smage rigtig godt, også er nem at lave i en travl hverdag.

Du finder opskriften på Mad for Livet her

4. Pasta carbonara

Kan pasta carbonara virkelig indgå på en liste over træningsmad opskrifter? Det korte svar er ja. Aktiv Træning har nemlig lavet en opskrift på pasta carbonara, der fint kan passe ind, når du spiser mad, der passer til din træning. Denne opskrift er blevet piftet op med sprød parmaskinke og lidt grønt, så du får godt med proteiner, kostfibre og andre gode næringsstoffer, som alle træningsmad opskrifter bør bestå af. Og så får du ovenikøbet en omgang mad, der smager som om, at det ikke er kedeligt sundt.

Opskriften kan findes her

5. Amerikansk kyllingesalat med ranchdressing

Træningsmad opskrifter kan også være sprøde, lette retter, der passer godt ind i en travl hverdag og til både for eksempel frokost og aftensmad. Denne salat egner sig især til lune sommeraftner, men den vil også klare sig godt som en let frokost. Du kommer ikke til at mangle hverken smag eller dressing til denne opskrift, og så tager den kun 20 minutter at lave, så du kan bikse den sammen på ingen tid.

Det er igen iForm, der står for opskriften her