Tre tips til at være aktiv over nytår

Hav løbeskoene med overalt

Det er ingen hemmelighed at det kan være tricky at holde sig aktiv henover jul og nytår. Det er super svært at holde sig aktiv af mange grunde men hovedsageligt fordi de fleste af os for mere travlt lige inden ferie. Vi oplever at vores arbejdsgiver hæver arbejdstrykket inde ferierne for at kunne arbejde forud og være i et godt overskud så man kan holde et par dage fri. Det kan godt være at det lyder nemmere sagt end gjort men prøv at se om ikke du kunne cykle på arbejde. På den måde er sparrer du pengene på benzinen og så kan du komme på arbejde med god samvittighed og frisk i krop og sind. Eventuelt kan du altid have løbeskoene i tasken. Det tager blot tyve minutter at opnå den anbefalede mængde motion om dagen hvorfor det ikke er nogen undskyldning at gøre andet.

Husk den gode kost

Ja, ligesom at det kan være svært at dyrke sport når dagene er mørkere og “kortere” end de plejer at være. Jeg oplever personligt at være udmattet og have mindre energi når det er vinter eller hvertfald i vintermånederne. Det gør også noget ved ens mentalitet når man står op og det er mørkt, hvorefter man tager på arbejde eller i skole, og så er det mørkt når man tager hjem igen. En måde at sørge for at holde kroppen sund og rask når vi alligevel ikke har den store lyst til at dyrke motion, er meget enkel. Vi skal simpelthen spise bedre end vi plejer at gøre. Med “bedre” mener jeg ikke spiser frækkere mad end det du plejer, nej, jeg mener at du skal spise simpel og grøn, varieret kost. Mennesket kan ikke tåle at spise flere forskellige ting om dagen, det er vi simpelthen ikke lavet til. Vi kan ikke tåle at optage alle de olier og næringsstoffer der skulle være i de mange forskellige produkter vi hælder på vores mad. Prøv derfor at spise simpelt og grønt. Det kunne for eksempel være 5 skrællede gulerødder til morgenmad. En kyllingesalat til frokost og en tilhørende simpel aftensmad. Jeg lover din mave og dit helbred vil elske det.

Spis juleanden én gang

Selvom juleand er noget af det bedste der er, så er det også en af de største syndere på julebordet. Sammen med forskellige sovse, flæskesteg og kartofler er de med til at gøre julen til den mest kaloriefyldte måned på året. Derfor er det også den måned hvor flest mennesker oplever at tage meget på. Spørger du alle professionelle coaches og trænere så vil de også fortælle dig at muskler bliver lavet i fitness men de bliver sået i kosten. Det er unægteligt det der skal til at du kan nå dine mål.